YLEN ARKISTOKORVAUKSET VUODELTA 2019 MAKSETTU

Sunklon ja Yleisradion välisen sopimuksen mukaan, Sunklo tilittää käsikirjoittajille korvauksia Yle Areenassa esitetyistä vanhoista radio- ja televisio-ohjelmista. Sopimus koskee yli viisi vuotta vanhoja ohjelmia; tänä vuonna alun perin vuonna 2014 tai sitä aiemmin lähetettyjen ohjelmia.  

Vuoden 2019 korvaukset on tilitetty kesäkuussa niille käsikirjoittajille, joiden maksutiedot ovat olleet liiton tiedossa. Jos vanhoja töitäsi on ollut tarjolla Yle Areenassa vuonna 2019 eikä maksua kuulu, varmista, että Sunklon toimistolla on ajantasaiset yhteys- ja maksutietosi sekä verokorttisi. Nyt maksamatta jääneisiin korvauksiin palataan kesän jälkeen. 

Liitto on neuvotellut lähes perustamisestaan lähtien sopimuksia minimikorvauksista, jotka on maksettava näytelmäkirjallisuuden käytöstä Yleisradiossa, ensin radioteatterissa ja myöhemmin televisiossa. Yleisradion toiveena on ollut jo vuosien ajan avata arkistojaan laajempaan käyttöön, mutta vuosien mittaan neuvotellut uusintakorvaukset ovat olleet sille liian suuria. Jotta arkistoja saatiin avattua, mutta käsikirjoittajat saisivat silti mahdollisimman hyvät korvaukset töidensä käytöstä, Yle on neuvotellut liittojen kanssa erillisen sopimuksen sen omien tuotantojen julkaisemisesta Yle Areenassa. Sopimus astui voimaan vuonna 2017. 

Tarkemmin korvausten maksuperusteista voit lukea täältä.