Vuoden parhaan kotimaisen käsikirjoituksen palkitsevan Sylvi-palkinnon finalistit on julkistettu

Vuoden parhaan kotimaisen käsikirjoituksen palkitsevan Sylvi-palkinnon finalistit on julkistettu
 
Palkinto myönnetään vuosittain käsikirjoittajalle tekstin (ei tuotannon) perusteella. Finalistit on kilpailuun ilmoitetuista teoksista valinnut esiraati, johon kuuluivat käsikirjoittaja Eriikka Etholén, leikkaaja Jukka Nykänen ja kuvaaja Jarkko T. Laine. Esiraati käsitteli teoksia ajanjaksolta 1.6.2014 - 31.12.2015. Lopullisen voittajan valitsee ohjaaja Juha Rosma.
 
Sylvi-palkinnon finalistit perusteluineen on:
 
- Onnelin ja Annelin talvi
Käsikirjoittaja: Sami Keski-Vähälä
Varma ja vahva lastenelokuvan käsikirjoitus, jonka luontevasti sisäänkirjoitettu yhteiskunnallinen sanoma tulee ymmärretyksi.  Eristyishuomiona se miten hienosti elokuvan visuaalinen tulevaisuus näkyy käsikirjoituksessa.
 
- Armi elää!
Käsikirjoittaja: Karoliina Lindgren
Kompaktisti käsikirjoitettu luovan ja mahdottoman ihmisen muotokuva. Käsikirjoitus tarjoaa vaihtoehtoisen ja raikkaan tavan tehdä epookkia. Erityishuomiona aikakausidialogi, joka on hyvää ja osuvaa.
 
- Lomasankarit
Käsikirjoittajat: Taavi Vartia, Karoliina Lindgren, Niklas Lindgren
Käsikirjoitus on tyylipuhdas poikien seikkailuelokuva, joka on samalla myös eheästi ja osuvasti kirjoitettu uusioperheen yhdistymistarina. Erityishuomiona käsikirjoituksen onnistunut sijoittaminen Suomen ulkopuolelle, huolella hallittuine ja kuvailtuine ympäristöineen. 
 
Sylvi-palkinnosta
 
Sylvi-palkinto on Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n (Sunklo) jakama palkinto, joka myönnetään vuoden parhaalle kotimaiselle elokuva- tai televisiokäsikirjoitukselle. Palkittava teos voi olla pitkän näytelmäelokuvan, televisioelokuvan tai televisiosarjan käsikirjoitus, ja se myönnetään käsikirjoittajalle parhaasta käsikirjoituksesta käsikirjoituksen tekstin perusteella. Palkinto on nimetty ensimmäisen suomalaisen pitkän näytelmäelokuvan Sylvin (1913) mukaan, ja sen rahallinen arvo on 5000 euroa.
 
Palkinnonsaaja julkistetaan Script Tampere-käsikirjoitusfestivaalilla pe 11.3.2016.
Edellisen Sylvi-palkinnon voittivat Pirkko Saisio ja Pirjo Honkasalo käsikirjoituksellaan Betoniyö.
 
Lisätietoja:
info@sunklo.fi
p. 0443388871
 
Suomen Näytelmäkirjoittajat ja käsikirjoittajat ry: http://www.sunklo.fi/Air Jordan