Viikon tyttöä käsikirjoitti kolmen hengen porukka – elokuvaa mainostettiin dialogit laatineen suositun pakinoitsijan nimellä

Juttusarjamme kotimaisista elokuvista on päässyt 1940-luvun lopulle. Jatkosodan päättymisestä on pari vuotta ja vasemmisto on noussut valtaan. Se näkyy myös vuonna 1946 valmistuneessa Viikon tytössä: romanttisen komedian päähenkilö on Lea Joutsenon esittämä sanavalmis ja omapäinen kalasäilyketehtaan työntekijä.

Kun Tupasen kalasäilyketehtaassa pakkaajana työskentelevän Raija Lehdon (Lea Joutseno) sulhasehdokas myöhästyy kavalan kilpailijan vuoksi treffeiltä, sanavalmis Raija päätyy kommellusten ja väärinkäsitysten kautta Viikon tyttö -kauneuskilpailun voittajaksi ja tehtaanomistajaperheen seurapiirien keskushenkilöksi. 

“Viikon tyttö on edustava ja kiinnostava aikansa esimerkki: kelpo teos aikansa kontekstissa”, Aalto-yliopiston elokuva- ja televisiokäsikirjoituksen professori Raija Talvio kuvaa.  

Romanttinen komedia sai ensi-iltansa elokuussa 1946, vajaa kaksi vuotta jatkosodan loppumisen jälkeen. Se oli vuoden kolmanneksi suosituin, suurimpien kaupunkien teatteriesityskertojen perusteella laskettuna.

Lue koko juttu täältä.

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry (Sunklo) täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Sen kunniaksi nostamme esiin tekijöitä – näytelmien, elokuvien ja tv-sarjojen kirjoittajia – sekä teoksia – näytelmiä ja elokuvia – Sunklon historian varrelta.
 
Seuraa juttusarjaa täältä.

Kuva: KAVI