Kiitos kotimaisesta, Q-teatteri!


Teatterialan yhteistä palkintogaalaa Thalia-juhlaa vietettiin maanataina 9.3. Tampereen Komediateatterissa. Juhlassa palkittiin teatterialalla ansioituneita tekijöitä. 

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat luovutti Thalia-juhlassa Kiitos kotimaisesta näytelmästä -adressin Q-teatterille kiitokseksi kotimaisen näytelmän hyväksi tehdystä työstä. Kiitos kotimaisesta näytelmästä -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain teatterille tai taholle, joka on ohjelmistopolitiikassaan tai muuten tukenut kotimaista näytelmää.

Q-teatterille palkinto myönnettiin seuraavin perusteluin:

Q-teatterin ohjelmistopolitiikka mahdollistaa uudenlaisia muotoja ja näyttämöllisiä ajattelutapoja. Teatterissa esitetään jatkuvasti uusia näytelmiä, jotka haastavat ajattelemaan, mitä näytelmä oikein on ja voisi olla. Tässä vapaasti hengittävässä teatterissa on taitavia lukijoita ja riskinottokykyä ja se uskoo, että uusi kotimainen näytelmä voi olla teatterin sydän ja teatteritaiteen vetovoimatekijä. Kiitos kotimaisesta, Q-teatteri!

Palkintoa vastaanottamassa oli Q-teatterista näyttelijä Eero Ritala. Palkintoa luovuttamassa olivat puheenjohtaja Sami Keski-Vähälä sekä Markku Hoikkala Sunklon hallituksesta. 

Kiitos kotimaisesta näytelmästä -tunnustuspalkintoa on jaettu vuodesta 1985.

Kaikki Thalia-juhlassa palkintut löytyvät Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliiton sivuilta.

Paljon onnea palkituille!

Kuva: Peero Lakanen