Kiitos kotimaisesta näytelmästä, Kajaanin kaupunginteatteri!Kajaanin kaupunginteatteri vastaanotti tänä vuonna Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n myöntämän Kiitos kotimaisesta näytelmästä -tunnustuksen ennakkoluulottomasta ohjelmistopolitiikastaan uusien näytelmien tilaajana. Tunnustus jaettiin teatterialan yhteisessä Thalia-juhlassa Helsingissä 11. maaliskuuta 2019. Palkintoperusteet ovat seuraavat:

"
Kajaanin kaupunginteatteri on jo vuosien ajan tilannut ja esittänyt uutta kotimaista draamaa ennakkoluulottomasti, riskejä ottaen, paikallisuutta kunnioittaen ja siitä ammentaen. Sitoutuminen paikalliseen ja monimuotoiseen uuteen näytelmään on sitä teatterin äidinmaitoa, josta elävä ja ajassa kiinni oleva taidelaitos kasvaa ja kehittyy – luo omat maailmansa ja on valmis myös viemään ne katsojan luo.

Kajaanin kaupunginteatteri ei odota, että katsoja tulee teatterin luo, vaan osallistaa yleisönsä ja tuo taiteen sen saataville."

Tunnustuksen otti Kajaanin kaupunginteatterin puolesta vastaan teatterinjohtaja Helka-Maria Kinnunen (kuva: Petri Tuohimaa).

Kiitos kotimaisesta näytelmästä on vuodesta 1975 asti jaettu palkinto, joka myönnetään teatterille tai muulle taholle, joka on tukenut kotimaisten uusien näytelmien kirjoittamista ja esittämistä. Palkinto on tunnustuspalkinto, joka jaetaan vuosittain.