Armi elää! on vuoden paras käsikirjoitus

Käsikirjoittaja Karoliina Lindgren on voittanut Sylvi-palkinnon elokuvakäsikirjoituksellaan Armi elää!
 
Palkinto myönnettiin Lindgrenille perjantaina 11.3. osana nyt kolmatta kertaa järjestettävää Script Tampere käsikirjoitusfestivaalia. Palkinnon rahallinen arvo on 5000 euroa. 
 
Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n (Sunklo) Sylvi-palkinto myönnetään vuosittain käsikirjoittajalle parhaan käsikirjoituksen, ei siitä tehdyn tuotannon, perusteella.
 
Esiraati, johon kuuluivat leikkaaja Jukka Nykänen, käsikirjoittaja Eriikka Etholén ja kuvaaja Jarkko T. Laine tarkastelivat Sunklon ja Käsikirjoittajien Killan jäsenten kilpailuun ilmoittamia käsikirjoituksia ajanjaksolta 1.6.2014 - 31.12.2015. Lopullisen voittajan valitsi ohjaaja Juha Rosma.
 
Rosma perusteli valintaansa seuraavasti: "voittanut käsikirjoitus piirtää kuvaa tunnetusta henkilöstä käyttämällä eri tasoja, mikä tekee elokuvasta kerronnallisesti rikkaan ja sen kohteesta monipuolisen ja elävän."
 
Sylvi-palkinnosta:
 
Sylvi-palkinto on Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n (Sunklo) vuosittain jakama palkinto, joka myönnetään vuoden parhaalle kotimaiselle elokuva- tai televisiokäsikirjoitukselle. Palkittava teos voi olla pitkän näytelmäelokuvan, televisioelokuvan tai televisiosarjan käsikirjoitus.
 
Lisätietoja:
 
Jukka Asikainen
Suomen Näytelmäkirjoittajat ja Käsikirjoittajat ry:
www.sunklo.fi
p. 0408386675
 
 
SCRIPT TAMPERE-käsikirjoitusfestivaali:
www.tamperefilmfestival.fiAir Max 90 NS GPX Mid