2021

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Suomen näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat ry, Aalto-yliopisto, Kino Regina ja Oodi järjestävät yhteistyössä lauantaina 23.10. klo 11.00-15.00 seminaarin aiheesta elokuvakäsikirjoittamisen historia. 
Laura Suhonen tunnetaan erityisesti palkituista tv-sarjoista Mustat lesket ja Koukussa. Hän puhuu Sunklolle suoratoistopalveluiden mullistavasta vaikutuksesta, roolihahmojen tärkeydestä ja siitä, miten katsoja saadaan koukkuun. 
Kino Reginassa nähdään elokuvia eri vuosikymmeniltä koko syksyn ajan.
Suomalaiset näytelmäkirjailijat saavat puheenvuoron, kun Teksti järjestää yhdessä Teatteri Jurkan kanssa Kotimaisen näytelmän festivaalin 4.-6.11.2021
Käsikirjoittaja Ilja Rautsi on erikoistunut kauhuun, scifiin ja kauhukomediaan. Hän kertoo Sunklon haastattelussa hetkestä, jolloin sähköpostiin kilahtivat ensimmäiset piirrokset hänen kirjoittamansa Pahanhautaoja-elokuvan hirviöstä, kauhun ja naurun yhdistämisestä ja varhaisimmasta, salaa katsotusta kauhuelokuvamuistostaan.
Read Hour -kampanjaa huipentuu YK:n lukutaitopäivänä 8.9. klo 19.00 koko Suomen yhteiseen lukutuntiin. Sunklo suosittelee näytelmiä lukuseuraksi!
Saara Turusen palkitut näytelmät Tavallisuuden aave ja Medusan huone käsittelevät ulkopuolisuutta ja epätasa-arvoa. Hän puhuu Sunklolle tämänhetkisestä työstään, feminismistä ja suomalaisen näytelmäkirjallisuuden tilasta.
Teatterialan järjestöjen yhteisseminaari jouduttiin tiukentuneiden koronarajoitusten takia perumaan Tampereen Teatterikesän ohjelmistosta. Seminaari järjestetään keskiviikkona 15.9.2021 klo 10–12.45 Teamsissa.
Teatterialan toimijat ovat laatineet yhteisen kannanoton, joka julkistettiin 7.8.2021 Tampereen Teatterikesässä. Kannanotossa vaaditaan luopumista kahden metrin turvavälistä teattereiden katsomoissa sekä koronapassin käyttöönottoa mahdollisimman pian.

Pages