2021

Toimistomme on suljettuna 21.12.2021-9.1.2022.
 

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat on jakanut näytelmäkirjailijoille suunnattua Lea-palkintoa vuodesta 1985 lähtien. Palkinto myönnetään tekstin, ei esityksen perusteella näytelmäkirjailijalle vuoden parhaasta näytelmäteoksesta. Palkinnon arvo on 5 000 euroa.

Koneen säätiö on vuoden 2021 haussa myöntänyt Tekstin talo ry:lle 200 000 € suuruisen apurahan. Neljälle vuodelle jakautuvan avustuksen turvin käynnistetään hanke, jota on suunniteltu yli kahden vuoden ajan kaikkiaan yhdentoista organisaation voimin. 

Voittajiksi valittiin Kekkosen tytär, Tove sekä Aikuiset.
 

Audiovisuaalisen alan tekijät AVATE ry on Näyttelijäliiton, Suomen elokuvaohjaajaliiton (SELO) sekä Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n (SUNKLO) yhteinen kattojärjestö.

Asiakaspalvelumme on suljettu 8.-10.11.2021. Puhelinpalvelumme on auki jälleen maanantaina 15.11.2021.

Voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen info@sunklo.fi ja palaamme asiaan mahdollisimman pian. 

Esiintyjä Markku Haussila uskoo, että katsomoissa ollaan valmiita siihen, että enemmistöt voivat kasvaa vähemmistöjen tarinoiden äärellä.
Näytelmäkirjailija Otto Sandqvistin teoksessa Magnum on keskiössä kuvallisuus, joka laajenee maisemallisiksi kokonaisuuksiksi.
Näytelmäkirjailija Michael Baran jatkaa juutalaisen historian tuomista osaksi kotimaista näytelmäkirjallisuutta ja teatterin tekemistä.
Kirjailija Taina Latvalalle on luontaista käsitellä vaikeita asioita huumorin keinoin. Kekkosen tyttäreen Latvala on rakentanut hulvattoman identiteettimyllerryksen.

Pages