2016

Lukukeskus välittää kirjailijoita puhumaan mm. kirjastoihin, kouluihin ja yhdistyksiin. Ilmoittaudu mukaan.
Tuotantoyhtiöt ovat viime kuukausien aikana alkaneet vaatia tekijöille kuuluvia Kopiosto-korvauksia itselleen. Tuotantoyhtiön kanssa tehtäviin sopimuksiin on tehty kirjauksia, joilla luovutettavien oikeuksien listaa on laajennettu kattamaan tv-ohjelmien verkkotallennuspalvelut ja tv-ohjelmien edelleen lähettäminen. Lisäksi on väitetty, että tuotantoyhtiö tarvitsee sinulta oikeudet teoksen käyttöön verkkotallennuspalveluissa ja edelleen lähettämisessä. Tämä ei pidä paikkaansa.*
Yle ja tekijöitä edustavat järjestöt ovat allekirjoittaneet kattavat arkistosopimukset draamasta. Sopimus antaa Ylelle oikeudet omatuotantoisten sisältöjen verkkojulkaisemiseen Yle Areenassa.

Pohjoismaiset kollegat vertailivat tapaamisessaan mm. sopimustilanteita ja jäsenkysymyksiä.

Vuoden 2015 parhaan näytelmätekstin Lea-palkinnon voittaja on Salla Viikka näytelmällä AUKKO. Palkinto ojennettiin Viikalle Tampereen Teatterikesässä.
Tervetuloa kuuntelemaan, kun kotimaiset näytelmäkirjailijat ja taiteen tekijät puhuvat työnsä tekemisen ehdoista.
Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n ja Agency Northin välisen asiamiessopimuksen ensimmäinen täysi sopimuskausi päättyi 30.4.2016 ja uusi sopimuskausi on alkanut 1.5.2016. Uuteen sopimukseen on tehty muutamia tarkennuksia.
Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry on jakanut vuoden parhaan näytelmän palkitsevaa Lea-palkintoa vuodesta 1985 lähtien. Palkinto myönnetään näytelmäkirjailijalle parhaasta näytelmäteoksesta sen tekstin, eikä siis toteutuneen esityksen, perusteella
Käsikirjoittaja Karoliina Lindgren on voittanut Sylvi-palkinnon elokuvakäsikirjoituksellaan Armi elää!
 
Palkinto myönnetään vuosittain käsikirjoittajalle tekstin (ei tuotannon) perusteella. Finalistit on kilpailuun ilmoitetuista teoksista valinnut esiraati, johon kuuluivat käsikirjoittaja Eriikka Etholén, leikkaaja Jukka Nykänen ja kuvaaja Jarkko T. Laine. 

Pages