2010

Sunklo joulu Suomen Näytelmäkirjailijaliiton toimisto toivottaa kaikille oikein hyvää joulua!
New Baltic Drama 2011 -hanke lähti liikkeelle jo vuonna 2009 käynnistetyllä näytelmäkirjoituskilpailulla, johon osallistui neljä Itämeren alueen maata: Suomi, Viro, Venäjä ja Ruotsi.
Näytelmäkirjailijaliiton ylläpitämän Näytelmät.fi-palvelun joulukuun uutiskirje sisältää tietoa näytelmäviennistä ja kantaesityksistä, sekä listaa näytelmäpoimintoja ja uusimmat palveluun laitetut näytelmälisäykset.
Forum Artis ry on taiteilijajärjestöjen yhteistyöjärjestö, joka edustaa 16 valtakunnallista taiteilijajärjestöä ja niiden kautta yli 20 000 suomalaista ammattitaiteilijaa.
"Me taiteilijat menetämme vuosittain miljoonia euroja, koska hyvitysmaksun tuotto on romahtanut puoleen. Tällä on dramaattisia vaikutuksia pienellä toimialallamme ja yksittäisten tekijöiden tasolla."
Käsikirjoittajien Killan jäsenet äänestivät vuoden parhaaksi elokuvakäsikirjoitukseksi puheenjohtajansa Pekko Pesosen tekstin elokuvaan Napapiirin sankarit. Useissa perusteluissa kiitettiin käsikirjoituksen onnistumista yhdessä vaikeimmista lajityypeistä eli komediassa.
Taiteilijoiden ja tuottajien adressilla pyydetään korjaamaan hyvitysmaksun romahtaminen. Adressi toimitetaan valtiojohdolle ja otsikoidaan lopullisesti vastaanottajien tarkennuttua. Allekirjoitusaikaa on nyt jatkettu sunnuntai-iltaan 12.12. SAAKKA.
Taiteilijoiden ja tuottajien pika-adressilla pyydetään korjaamaan hyvitysmaksun romahtaminen. Adressi toimitetaan valtiojohdolle ja otsikoidaan lopullisesti vastaanottajien tarkennuttua. Allekirjoitukset pyydetään VIIMEISTÄÄN TIISTAINA 7.12.
Vuoden 2010 parhaan näytelmätekstin palkitsevan Lea-palkinnon ehdokkaiksi voivat asettua kaikki 1.12.2009–30.11.2010 välisenä aikana maassamme kantaesitetyt kotimaiset näytelmät, jotka ovat saaneet ensi-iltansa suomalaisessa ammattiteatterissa suomen, ruotsin tai saamen kielellä.
Näytelmäkirjailijaliiton ylläpitämän Näytelmät.fi-palvelun marraskuun uutiskirje sisältää tietoa Lea-palkinnosta, Thalia-gaalasta, näytelmäviennistä ja kantaesityksistä, sekä muita näytelmäpoimintoja ja uusimmat palveluun laitetut näytelmälisäykset.

Pages