2007

Liiton toimisto toivottaa kaikille oikein hyvää joulua! Olemme joulukorttien lähettämisen sijaan tänä vuonna lahjoittaneet korttien lähetykseen liittyvien kustannusten summan Pelastakaa Lapset ry:lle.
Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin on nimennyt tämän vuoden Suomi-palkinnon saajat. Viisinimisessä listassa on mukana Suomen Näytelmäkirjailijaliiton jäsen, kääntäjä ja kirjailija Lars Huldén.
Suomen Näytelmäkirjailijaliiton vuodesta 1975 jakama "Kiitoksia kotimaisesta näytelmästä" -adressi luovutettiin aikaisemmin tänään Joensuun Kaupunginteatterille vuoden 2006 osalta.
Tasavallan presidetti Tarja Halonen on myöntänyt Pro Finlandia -mitalin yhdelletoista taiteilijalle. Palkittujen joukossa ovat Pirkko Saisio, Juha Siltanen ja Anja Snellman. Tunnustus on korkein Suomessa jaettava arvomerkki kulttuurin tekijöille.
Hallitus päätti eilen, että tekijänoikeuksien käsittely pysyy jatkossakin opetusministeriössä, eikä sitä siirretä suurten mediayhtiöiden paineesta huolimatta uuteen superministeriöön.
Liiton varapuheenjohtaja Jukka Asikainen on valittu tuotantoneuvojaksi Suomen elokuvasäätiöön
Press release – November 8, 2007 The board of the Federation of Screenwriters in Europe (FSE) pledges support to colleagues in the Writers Guild of America who are now on strike.
Kirsikka Moring kertoo Helsingin Sanomissa 1.11. että Reko Lundánin kolmesta teoksesta koottu näytelmä Suurema kurbuseta (Ilman suuria suruja) on syksyn suuri yleisömenestys Vanemuine-teatterissa Tartossa. 700 paikan katsomo on täynnä illasta iltaan.
Suomalaisten näytelmäkirjailijoiden perustama ja omistama näytelmäagentuuri, joka tarjoaa Suomen laajimman valikoiman näytelmiä, on uudistunut. Palveluun on lisätty mm. kirjailijakohtaiset esittelysivut, valokuvia, entistä tarkempaa tietoa näytelmistä sekä synopsiksia.
Suomen teatterit ry: Varkauden Teatteri on suurissa vaikeuksissa. Varkauden kaupunki aikoo leikata teatterin tukea saman verran kuin viime vuonna, eli noin 30%. Kaupungin listalla yhtenä vaihtoehtona on myös teatterin tukien lopettaminen!?

Pages