Toiminta

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n (Sunklo) toiminta on monipuolista ja näkyvää. Kulttuuripoliittisen vaikuttamisen lisäksi palvelemme jäsenistöä ja yleisöä mm. ylläpitämällä kotimaista näytelmäkirjastoa. Välitämme lisäksi näytelmäkirjallisuutta sekä solmimme esitysoikeussopimuksia itse ja myös yhteistyössä alan muiden toimijoiden kanssa. 

Liiton ruohonjuuritason toiminta on vilkasta ja tapahtuu useilla kentillä eri medioille kirjoittavan jäsenkunnan ansiosta. Sunklo järjestää seminaareja, keskustelutilaisuuksia ja työpajoja sekä teatterin, elokuvan, radion että tv-käsikirjoittamisen alalta. Yhdessä rahoittamiensa Tekstin ja Käsikirjoittajien Killan kanssa tulee erilaisten tapahtumien määräksi vuosittain yli 20 kirjoittajaa palvelevaa kohtaamista.

Sunklo jakaa myös kahta merkittävää kirjoittajapalkintoa: Lea-palkinto myönnetään vuoden parhaasta näytelmätekstistä kun taas Sylvi-palkinnolla tunnustetaan vuoden paras elokuva- tai tv-käsikirjoitus. 

Näytelmäkirjasto

[sv] Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt

Käsikirjoittajien Kilta

Käsikirjoittajien Kilta on suomalaisten elokuva- ja tv-käsikirjoittajien järjestö joka toimii yhteistyössä Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n kanssa.

Medlemssidan

fi - Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt