Turun kirjamessut 4–6.10.


Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat on tänä vuonna mukana Turun kirjamessuilla omalla osastolla ja lavaohjelmalla. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi tapaamaan yhdistyksemme henkilökuntaa, tutustumaan Lea-palkintoehdokasnäytelmiin sekä ostamaan uutta kotimaista näytelmäkirjallisuutta! 

Osaston lisäksi järjestämme messuilla lavaohjelmaa:  
 
Perjantaina klo 13.50 – 14.50 julkistetaan Kuisti-lavalla tämän vuoden Lea-palkintofinalistit. Julkistuksen yhteydessä finalistit ovat lavalla keskustelemassa näytelmäkirjailijuudesta ammattina ja lisäksi kuullaan lukudraamakatkelmat kaikista finalistiteksteistä.  

Lauantaina klo 13.40 – 14.15 järjestetään Jukola-ohjelmatilassa uuden draaman drama slam sekä klo 15.30 – 16.10 keskustellaan kesäteatterista Eino-ohjelmatilassa. Drama slamissa viisi suomalaista näytelmäkirjailijaa paljastaa makupaloja uusista teksteistään. Gongimestarina toimii näytelmäkirjailija ja dramaturgi Elina Snicker.  Kesäteatterista keskustelemassa ovat näytelmäkirjailijat Satu Rasila ja Tanja Puustinen-Kiljunen. Keskustelua vetää puheenjohtajamme Sami Keski-Vähälä.   

Sunnuntaina klo 10.20 – 10.50 kuullaan Fiore-lavalla vielä Empatia draamassa -keskustelu. Keskustelemassa ovat näytelmäkirjailijat Taija Helminen ja Seppo Parkkinen.  
 
Turun kirjamessut on Suomen vanhin kirjallisuuden messutapahtuma. Messujen pääteemana on tänä vuonna teatteri. Messut järjestetään Turun messukeskuksessa 4. – 6.10.2019. Messuosastomme löydät numerosta A36. 

Lämpimästi tervetuloa!  
 

SUNKLOn lavaohjelma messuilla  

PERJANTAI 4.10.  

Kuisti-lava  

13.50 – 14.10 Lea-finalistien julkistus ja Ammattina näytelmäkirjailija -keskustelu. 

14.10 – 14.50 Lea-lukudraamaesitys. 

Lea-palkinto on Suomen Näytelmäkirjailijoiden ja Käsikirjoittajien vuosittain jakama kirjallisuuspalkinto. Palkinto myönnetään näytelmäkirjailijalle edellisen vuoden parhaasta kantaesitetystä näytelmätekstistä. Tänä vuonna Lea-palkintoehdokkaat julkaistaan kirjamessuilla!  

Lea-finalistien julkaisua seuraa Ammattina näytelmäkirjailija -keskustelu. Keskustelua johtaa Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n hallituksen puheenjohtaja Sami Keski-Vähälä. Keskustelemassa ovat Lea-finalistit.   

Keskustelun jälkeen kuullaan otteet finalistinäytelmistä kotimaisten näyttelijöiden lukemana. Lukudraaman on ohjannut näytelmäkirjailija ja dramaturgi Elina Snicker.  

Lea-palkinnon voittaja julkaistaan lauantaina 26.10. Kotimaisen Näytelmän Festivaaleilla Helsingissä. Finalistit on valinnut kolmihenkinen raati: ohjaaja Sirpa Riuttala, dramaturgi Iira Halttunen ja teatterikriitikko Matti Tuomela. Voittajan valitsee ohjaaja ja dramaturgi Aila Lavaste.  

LAUANTAI 5.10.  

Jukola-ohjelmatila  

13.40 – 14.15 DRAMA SLAM – Uusinta uutta! Kuulit sen ensi kerran täällä.   

Erilaiset slamit ovat vallanneet suomalaiset kulttuuritapahtumat. Olet ehkä kuullut poetry slameista, mutta entä drama slam? Tervetuloa kuulemaan otteita uusimmasta kotimaisesta näytelmäkirjallisuudesta!   

Näytelmäkirjailijat lukevat 5 minuutin otteita uunituoreista teksteistään. Gongimestarina ja kellokallena esityksessä toimii näytelmäkirjailija ja dramaturgi Elina Snicker.   

Lukijoina Pipsa Lonka, Sami Keski-Vähälä, Saaramaria Kuittinen, Hanna Ryti ja Hanna Åkerfelt.  

Eino-ohjelmatila  

15.30 – 16.10 Kesäteatterikeskustelu.  

Suomessa on poikkeuksellisen runsas ja aktiivinen kesäteatterikenttä, joka kattaa koko maan. Mitä kesäteattereissa esitetään ja kuka kesäteattereille kirjoittaa?   

Kesäteatterista keskustelemassa näytelmäkirjailijat Satu Rasila ja Tanja Puustinen-Kiljunen. Keskustelua vetää Sami Keski-Vähälä.  

SUNNUNTAI 6.10.  

Fiore-lava  

10.20 – 10.50 Empatia draamassa -keskustelu.   

Kuinka näytelmäkirjallisuus voi muuttaa maailmaa empatian voimalla?   

Keskustelemassa näytelmäkirjailijat Taija Helminen ja Seppo Parkkinen