Näytelmäkirjasto

HUOM! Siirry lukemaan näytelmiä täältä.

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat on perustamisvuodestaan 1921 lähtien kerännyt näytelmiä kokoelmiinsa. Tuloksena on yhdistyksen ylläpitämä ainutlaatuinen kotimaisen näytelmäkirjallisuuden kirjasto.


Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat – Finlands Dramatiker och Manusförfattare ry:n kirjasto on kansainvälisestikin ainutlaatuinen näytelmäkirjallisuuden kokoelma, joka sisältää yli 5000 suomalaista näytelmänidettä lähes 1400 eri kirjailijalta. Vanhimmat teokset ovat 1900-luvun alusta. Kokoelma sisältää myös ulkomaisten näytelmien käännöksiä sekä satoja kotimaisista näytelmistä ulkomaan kielille tehtyjä käännöksiä.

Kirjastosta löytyviä näytelmiä voi tilata sähköpostitse, puhelimitse tai postitse joko henkilökohtaisesti tai kaukolainauksina. Kirjasto on avoin kaikille. 

Vain osa kirjaston teksteistä on olemassa fyysisinä kappaleina hyllyssä. Suurin osa on sähköisessä näytelmäkirjastossamme www.naytelmat.fiJos olet tulossa paikan päälle lukemaan tekstejä, ota yhteyttä etukäteen. Näin varmistamme, että saat eteesi juuri ne tekstit, joita olet tulossa etsimään.


Näytelmät.fi

Näytelmät.fi on Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n ylläpitämä sähköinen näytelmäluettelo ja näytelmien lataamis-, tulostamis- ja monistusoikeuspalvelu, joka toimii liiton näytelmäkokoelman digitaalisena versiona.

Palvelun käyttöluvan hankkineilla on mahdollisuus ladata näytelmäteoksia koneelle digitaalisessa muodossa, sekä tulostaa ja kopioida luku- ja harjoituskappaleita (ns. plareja) teatterin tai koulun sisäiseen käyttöön. Käyttölupa antaa myös mahdollisuuden solmia esitysoikeussopimuksia sekä täyttää esityksiin liittyviä tilityslistoja palvelun kautta.

Lue lisää: www.naytelmat.fi