Väinö Tannerin säätiön vuoden 2023 Mazzanon residenssipaikkojen haku käynnissä!

Väinö Tannerin säätiön vuoden 2023 Mazzanon residenssipaikkojen haku päättyy 27.5.2022 kello 23.59. Haku on tarkoitettu suomalaisille ja Suomessa työskenteleville.
 
Haettavana olevat 2023 kaudet 1. taiteilijaresidenssiimme (vanha residenssi) ovat tammi-kesäkuu 2023, kaksi peräkkäistä kuukautta kerrallaan (voi hakea myös kuukaudeksi), 2. taiteilija/kirjailijaresidenssiin (uusi residenssi) tammi-joulukuu 2023 (2 tai 4 peräkkäistä kuukautta, voi hakea myös kuukaudeksi) ja kirjailijakotiin tammi-kesäkuu ja marras-joulukuu 2023, yksi tai kaksi peräkkäistä kuukautta.

In 2023 the available periods in the old artist studio residence (1. studio) are January-June 2023 and in the new artist/writer studio residence (2. studio) January-December 2023, in both residences for 2 or 4 consecutive months (you can also apply for 1 month). In 2023 the available periods in the Writers´s house are January-June and November-December 2023 for 1 month or 2 consecutive months.

Residenssipaikkojen saajien valinnassa painotetaan ensisijassa residenssikauden sopivuutta ja hyödyllisyyttä hakijalle hänen tulevan urakehityksensä kannalta sekä toissijaisesti Mazzanon residenssipaikan tarpeellisuutta hakijan taiteellisen työn kannalta.  Residenssipaikat on tarkoitettu kaikenikäisille taiteilijoille, taidekäsityöläisille, kirjailijoille, runoilijoille, käsikirjoittajille ja kääntäjille. Suuren kysynnän vuoksi säätiö on lisännyt residenssikausien määrää.

Hakemuksen voi tehdä vain säätiön internetsivulla.

Hakemusten käsittely ja päätökset. Kesäkuussa juhannuksen edellä säätiön hallitus päättää residenssipaikan saajista ulkopuolisia asiantuntijoita kuultuaan.Päätöksestä ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Residenssipaikan hakemista harkitsevalle on säätiön verkkosivulla tietoa residensseistä, Mazzanosta ja sen mahdollisuuksista sekä Rooman nykytaiteesta. Hyvä kontaktimme Mazzanon museoon, kulttuuriyhdistykseen ja kuntaan ovat stipendiaattien käytettävissä. Aiemmat stipendiaatit ovat järjestäneet ja osallistuneet näyttelyihin ym. Mazzanossa ollessaan.Kannattaa myös silmäillä listaa aiemmista residenssipaikkojen kävijöistä, heidän joukossaan voi olla sellaisia tuttavuuksia, joilta saa ensi käden kokemuksia residensseistä. Hakemuksia on viime vuosina ollut 4-6 kertainen määrä verrattuna jaossa oleviin residenssipaikkoihin. Yleensä vähiten hakemuksia on marras- ja joulukuulle."

Hakemusten arvioivista asiantuntijoista osa on alan järjestöjen nimeämiä ja vuosittain vaihtuvia. Osa asiantuntijoista on muita riippumattomia asiantuntijoita (esim. kriitikkoja, galleristeja, kuraattoreita), jotka säätiö kutsuu ja jotka vaihtuvat ajoittain. Kukin asiantuntija arvioi itsenäisesti kaikkia ateljee- tai kirjailijakotipaikkahakemuksia. Asiantuntijoiden nimiä ja lausuntoja ei anneta kenellekään säätiön ulkopuoliselle eikä toisille asiantuntijoille.

Hakemusten arviointiaika on 30.5.-15.6.2022