Lea-palkinto 2022: Haku auki 31.1.2022 saakka!

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat on jakanut näytelmäkirjailijoille suunnattua Lea-palkintoa vuodesta 1985 lähtien. Palkinto myönnetään tekstin, ei esityksen perusteella näytelmäkirjailijalle vuoden parhaasta näytelmäteoksesta. Palkinnon arvo on 5 000 euroa.

Palkinnon ehdokkaiksi voivat asettua kaikki 1.1.2021–31.12.2021 välisenä aikana maassamme kantaesitetyt kotimaiset näytelmät, jotka ovat saaneet ensi-iltansa suomalaisessa ammattiteatterissa suomen, ruotsin tai saamen kielellä.

Mikäli kyseessä on dramatisointi, teos voidaan hyväksyä ehdokkaaksi, jos alkuperäisteoksen tekijä on kirjoittanut itse teoksensa näytelmäksi tai ollut kirjoittavana osapuolena mukana teoksen dramatisoinnissa.

Teoksia otetaan vastaan sähköpostitse osoitteessa lea-palkinto@sunklo.fi. Postitse näytelmiä voi lähettää osoitteeseen:

Lea-palkinto
Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry
Agricolankatu 4 LH 46-48
00530 Helsinki

Mukaan tulee liittää tiedot kirjailijasta, teatterista ja ensi-illan ajankohdasta. Näytelmien tulee olla toimitettuna perille viimeistään 31.1.2022.

Lea-esiraadissa toimivat Marie Kajava, Hanna Helavuori sekä Veikko Nuutinen.

Palkinto rahoitetaan Kopioston keräämistä tekijänoikeuskorvauksista.

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry on kirjailijoiden itsensä perustama järjestö, joka on toiminut vuodesta 1921. Yhdistyksessä on noin 600 jäsentä, jotka kirjoittavat näytelmiä sekä elokuva-, tv-, kuunnelma- ja multimediakäsikirjoituksia. Jäsenistöön kuuluu suomen- ja ruotsinkielisiä kirjailijoita.

Lisätietoja:
Mika Vainio
näytelmä- ja sopimuskoordinaattori
mika.vainio@sunklo.fi
puh: 044 422 4834