Ajankohtaista

Suomalaiset näytelmäkirjailijat saavat puheenvuoron, kun Teksti järjestää yhdessä Teatteri Jurkan kanssa Kotimaisen näytelmän festivaalin 4.-6.11.2021
Käsikirjoittaja Ilja Rautsi on erikoistunut kauhuun, scifiin ja kauhukomediaan. Hän kertoo Sunklon haastattelussa hetkestä, jolloin sähköpostiin kilahtivat ensimmäiset piirrokset hänen kirjoittamansa Pahanhautaoja-elokuvan hirviöstä, kauhun ja naurun yhdistämisestä ja varhaisimmasta, salaa katsotusta kauhuelokuvamuistostaan.
Read Hour -kampanjaa huipentuu YK:n lukutaitopäivänä 8.9. klo 19.00 koko Suomen yhteiseen lukutuntiin. Sunklo suosittelee näytelmiä lukuseuraksi!
Saara Turusen palkitut näytelmät Tavallisuuden aave ja Medusan huone käsittelevät ulkopuolisuutta ja epätasa-arvoa. Hän puhuu Sunklolle tämänhetkisestä työstään, feminismistä ja suomalaisen näytelmäkirjallisuuden tilasta.
Teatterialan järjestöjen yhteisseminaari jouduttiin tiukentuneiden koronarajoitusten takia perumaan Tampereen Teatterikesän ohjelmistosta. Seminaari järjestetään keskiviikkona 15.9.2021 klo 10–12.45 Teamsissa.
Teatterialan toimijat ovat laatineet yhteisen kannanoton, joka julkistettiin 7.8.2021 Tampereen Teatterikesässä. Kannanotossa vaaditaan luopumista kahden metrin turvavälistä teattereiden katsomoissa sekä koronapassin käyttöönottoa mahdollisimman pian.
Sunklon toimisto jää kesälomille juhannusviikolla eli 23.6. alkaen. Puhelinpäivystys on auki tiistaihin 22. kesäkuuta kello 14 asti. 

Toimisto ja puhelinpalvelu aukeavat jälleen normaalisti 9.8. kello 10. 

Juurakon Hulda oli naiskuvaltaan edistyksellinen elokuva. Siitä tehtiin myös Hollywood-versio. Juttusarjamme kotimaisista elokuvista on edennyt 30-luvulle.
 
Lea-voittajan valitsija Juha Itkonen on valmis kohtaamaan odottamatonta ja vaikuttumaan siitä. (Kuva: Laura Malmivaara/Otava)

Lea-diktaattori Juha Itkonen vaikuttuu teatterissa huumorista, älystä ja tarkasta dialogista. Lea-ehdokkaisiin hän suhtautuu avoimin mielin.
Julkilausuma luovutetaan eduskuntaryhmille Mitta on täysi! -mielenilmauksessa. Allekirjoittajina on 171 luovien alojen yhteisöä.
 

Pages