Script Tampere 8.-10.3.2017

SCRIPT TAMPERE –käsikirjoitusfestivaali
 8.– 10.3.2017, Tampere, Sokos Hotel Ilves


Script Tampere on Tampereen elokuvajuhlien yhteydessä nyt neljättä kertaa järjestettävä kolmipäiväinen käsikirjoitusfestivaali, joka keskittyy elokuva- ja tv-käsikirjoittamiseen. Ohjelma on suunnattu kaikille elokuva- ja tv-käsikirjoittamisesta kiinnostuneille, alan ammattilaisille ja opiskelijoille. Tänä vuonna Script Tampere on löytänyt uuden kodin Sokos Hotel Ilveksestä aivan kaupungin ytimessä.

Poimintoja ohjelmasta

KESKIVIIKKO 8.3.
Festivaali starttaa kansainvälisen vieraan vetämällä työpajalla, jonka isännöi Mark Aitken, käsikirjoittaja, ohjaaja ja lehtori Lontoon Goldsmithin yliopistosta. Englanninkielinen työpaja alkaa lyhytelokuvanäytöksellä. Tämän jälkeen elokuvat puretaan osiin ja analyysien pohjalta osallistujat kehittävät uusia ideoita, tarinoita ja käsikirjoituksia.
Huom! Aitkenin työpajaan valitaan 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 13.2.2017 osoitteessa www.tamperefilmfestival.fi. Keskiviikon työpaja on suunnattu erityisesti alan opiskelijoille.
 
TORSTAI 9.3.
Torstaina Script Tampere keskittyy kuvaan ja sen merkitykseen käsikirjoittamisessa. Ohjelman kovan ytimen muodostavat ammattilaisvieraiden tähdittämät paneelikeskustelut. Päivän avaa näytös, joka johdattelee seuraavien tuntien puheenvuoroihin.
Ensimmäisessä paneelissa päästetään ääneen leikkaaja, kuvaaja sekä musiikkivideo- ja mainosohjaaja. Vieraaksi saapuu esimerkiksi Cannes-voittaja Hymyilevän miehen leikkaaja Jussi Rautaniemi. Millainen suhde näillä tekijöillä on käsikirjoitukseen? Mitä merkityksiä tai tietoa he tekstistä etsivät? Esimerkkien kautta he kertovat taiteellisista prosesseistaan suhteessa käsikirjoitukseen ja kuvilla kertomisen taiteeseen.
Päivän toisessa keskustelussa kuvan ja kirjoittamisen suhdetta käsitellään animaatioelokuvan käsikirjoitusprosessia tarkastelemalla. Juhana Lumpeen moderoimassa paneelissa ovat vieraina muun muassa Mikko Pöllä (Angry Birds, Mustat lesket) sekä kanadalainen animaatio-ohjaaja Terril Calder, jonka omalaatuiseen tuotantoon on mahdollista tutustua elokuvajuhlien näytöksissä.
 
PERJANTAI 10.3.
Perjantaiaamupäivän omakohtaisuuspaneelissa kokoonnutaan intiimin aiheen äärelle, kun kotimaiset palkitut tekijät puhuvat henkilökohtaisuudesta elokuvataiteessa. Sami Keski-Vähälän isännöimässä keskustelussa vieraat luotaavat yksityisen suhdetta yleiseen, omakohtaisuuden arvoa tai arvottomuutta elokuvissa sekä henkilökohtaisten salaisuuksien paljastumisen kauhua. 
 
Iltapäivällä viikon viimeisessä paneelikeskustelussa pureudutaan TV-komiikan saloihin niin ajankohtaissatiirin, sketsiviihteen kuin stand up –kilpailunkin näkökulmista. Ääneen pääsevät muun muassa Niina Lahtinen (Siskonpeti, Saturday Night Live, Nieminen & Lahtinen Show), Kaisa Pylkkänen (Naurun tasapaino) ja Jukka Lindström (Noin viikon uutiset).
                                                                                      
Ohjelma tarkentuu lähiaikoina ja päivittyy festivaalin kotisivuille
 
ILMOITTAUTUMINEN

Script Tampere -festivaalin osallistumismaksu ennakkoon ilmoittautuville on 30€ per henkilö.
Hinta sisältää osallistumisen Script Tampere -tapahtumaan to-pe 9.-10.3.2017. Workshop-päivään osallistuminen keskiviikkona 8.3. vaatii erillisen ilmoittautumisen. Työpajasta ja siihen ilmoittautumisesta tiedotetaan tarkemmin tammikuun aikana. Tässä vaiheessa emme vastaanota ennakkoilmoittautumisia työpajaan.
Ilmoittaudu mukaan jo ennakkoon tästä:
http://www.gest.fi/customers/bdhegc/537?lang=fi

Ilmoittautuminen aukeaa perjantaina 13.1.2017 klo 12. Ennakkoilmoittautuminen on mahdollista pe 3.3.2017 klo 14.00 saakka.

Torstaille ja perjantaille 9.-10.3.2017 on mahdollista ilmoittautua myös paikan päällä hintaan 20€ per päivä per henkilö, mikäli tilaisuus ei ole loppuunvarattu. Paikkoja on rajallisesti, joten jos haluat varmistaa paikkasi, suosittelemme ilmoittautumista ennakkoon - se on myös edullisempaa!


Tervetuloa!
Järjestäjät:
Tampereen Elokuvajuhlat
Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry

Yhteistyössä:
Käsikirjoittajien Kilta
Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Emmi Pääkkönen, Tampereen elokuvajuhlat
emmi.paakkonen@tamperefilmfestival.fi
p. 040 771 1607