Mazzanon residenssipaikkojen haku

Taiteilijaresidenssipaikat. Residenssikaudet suomalaisille taiteilijoille ja taidekäsityöläisille vanhassa ateljeessa (1. ateljee) ovat tammi-kesäkuussa 2018 ja uudessa ateljeessa (2. ateljee) ovat tammi-huhtikuussa ja loka-joulukuussa 2018. Residenssikausi on 2 tai 4 peräkkäistä kalenterikuukautta. Muut ajat on varattu virolaisille taiteilijoille ja taidekäsityöläisille.

Kirjailijaresidenssipaikat. Residenssikaudet suomalaisille kirjailijoille, runoilijoille, kääntäjille ja käsikirjoittajille  ovat tammi-kesäkuussa 2018. Residenssikausi on 1 kuukausi tai 2 peräkkäistä kalenterikuukautta. Heinäkuu on varattu historian opettajalle ja muut ajat virolaisille kirjailijoille.

Valintakriteerit. Residenssipaikkojen saajien valinnassa painotetaan ensisijassa residenssikauden sopivuutta ja hyödyllisyyttä hakijalle hänen tulevan urakehityksensä kannalta sekä toissijaisesti Mazzanon residenssipaikan tarpeellisuutta hakijan taiteellisen työn kannalta.  Residenssipaikat on tarkoitettu kaikenikäisille taiteilijoille ja kirjailijoille. 

Hakemuksen voi tehdä vain säätiön internetsivulla: http://www.vainotannerinsaatio.fi/index.php?k=224339

Hakemusten käsittely ja päätökset. 16.6.2017 mennessä säätiön hallitus päättää residenssipaikan saajista ulkopuolisia asiantuntijoita kuultuaan. Päätöksestä ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Residenssipaikan hakemista harkitsevalle on säätiön verkkosivulla tietoa residensseistä, Mazzanosta ja sen mahdollisuuksista sekä Rooman nykytaiteesta. Hyvät kontaktimme Mazzanon museoon, kulttuuriyhdistykseen ja kuntaan ovat stipendiaattien käytettävissä. Aiemmat stipendiaatit ovat järjestäneet ja osallistuneet näyttelyihin ym. Mazzanossa ollessaan. Kannattaa myös silmäillä listaa aiemmista residenssipaikkojen kävijöistä, heidän joukossaan voi olla sellaisia tuttavuuksia, joilta saa ensi käden kokemuksia residensseistä. Hakemuksia on viime vuosina ollut 4-6 kertainen määrä verrattuna jaossa oleviin residenssipaikkoihin.