Keskustelupaneeli Tampereen Teatterikesässä - Miten näytelmäni ovat syntyneet?

Tampereen Teatterikesän yhteydessä Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry järjestää keskustelupaneelin näytelmäkirjailijoiden ja teatterinjohtajien yhteistyöstä. Tarkoitus on avata yleisölle teosten syntyprosessia.

Paneelissa näytelmäkirjailijat kertovat puheenvuoroissaan miten teatterit ovat olleet mukana heidän näytelmiensä kirjoitusvaiheessa. Millaista on ollut hyvä yhteistyö? Milloin yhteistyö on ollut haastavaa? Mitä näytelmäkirjailijat toivovat yhteistyöltä teattereiden ja teatterinjohtajien kanssa?

Teatterinjohtajat puolestaan kertovat miten he ovat yhteistyön näytelmäkirjailijoiden kanssa kokeneet. Missä vaiheessa teatterinjohtajat yleensä sitoutuvat kirjailijaan? Miten kirjailijat teattereille valikoituvat? Mitä johtajat kirjailijoilta toivovat?

Tilaisuudessa kuullaan tapauskertomuksia mm. seuraavilta ajankohtaisilta työpareilta:

Sirkku Peltola – Riku Suokas

Sirkku Peltola on yksi Suomen eniten esitetyistä näytelmäkirjailijoista. Hän on saanut lukuisia kotimaisia näytelmäpalkintoja ja teatterit ympäri Suomen esittävät ahkerasti hänen tuotantoaan. Peltola on kirjoittanut mm. Lämminveriset – näytelmän Riku Suokkaan johtamalle Tampereen Työväen Teatterille.

Kati Kaartinen – Jussi Helminen

Lea-palkitun Kati Kaartisen näytelmiä on esitetty Suomessa mm. Helsingin kaupunginteatterissa, KOM-teatterissa, Lahden kaupunginteatterissa ja Teatteri Takomossa. Kaartisen tuorein työ on ollut Ihmisen ääni- niminen näytelmä Espoon Kaupunginteatteriin, jonka johdosta pitkän linjan teatterintekijä Jussi Helminen on juuri väistymässä.

Pipsa Lonka – Raija-Liisa Seilo

Näytelmäkirjailija Pipsa Longan palkittu teos Lauluja harmaan meren laidalta sai ensi-iltansa Raija-Liisa Seilon johtamassa Turun Kaupunginteatterissa helmikuussa 2013 ja nähdään myös Tampereen Teatterikesän ohjelmistossa. Näytelmien lisäksi Lonka on kirjoittanut myös kuunnelmia sekä toiminut dramaturgina.

Keskustelua moderoi näytelmäkirjailija ja näytelmäkirjailijayhteisö Tekstin perustajajäsen Elina Snicker.

Tilaisuus on yleisölle avoin.

Paikka: TEATTERI TELAKKA, 3krs, Tullikamarin aukio 3

Aika: KE 7.8.2013 klo 16-18.00

Yhteydenotot:
Tiedottaja Melli Maikkula, melli.maikkula@sunklo.fi puh. 044 33888 71

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!